Roomtaart met vers fruit

Roomtaart met vers fruit
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Rol het bladerdeeg wat dunner en bekleed de lage taartvorm ermee.
  2. Prik met een vork gaatjes verspreid over de deegbodem, bestrijk met wat ei en bestrooi met 2 eetlepels suiker. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  3. Klop de eieren en eidooiers los.
  4. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Meng de losgeklopte eieren met de vanille en mascarpone. Schep in de taartbodem en bak in circa 30 minuten gaar.
  5. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
  6. Schil en halveer de mango en maak er 2 bloemvormen van: leg de helften met de snijkant naar beneden, snijd ze in de lengte in dunne plakken en schuif de plakken zo dat je de mango als het ware langer maakt. Zorg dat de plakken elkaar nog wel blijven raken. Maak zo van de plakjes van beide helften een lange, verticale strook. Maak van deze strook een boog en rol deze vervolgens op tot een bloem.
  7. Schil de grapefruit dik en snijd de partjes tussen de vliesjes los. Garneer de taart met de mango, grapefruit, frambozen en muntblaadjes.

Ingrediënten

  • 200 g bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 6 eidooiers
  • 150 g witte basterdsuiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 250 g mascarpone
  • 1 mango
  • 1 grote roze grapefruit
  • 100 g frambozen
  • 2 takjes munt (blaadjes losgehaald)
  • Extra een lage ronde taartvorm van ca. 24-26 ø

Publicatie datum: 15 maart 2017