Zeebaarsceviche met paars eitjes

Zeebaarsceviche met paars eitjes
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng de eitjes aan de kook en laat circa 2 minuten koken. Laat ze schrikken en pel ze.
  2. Kook de rodekool met de azijn 2 minuten. Giet af, vang het sap op en laat dit afkoelen. Leg de eieren in de paarse vloeistof en laat minstens 3 uur intrekken.
  3. Leg de avocado en sla op borden en besprenkel met wat limoensap.
  4. Schep de vis om met de rest van het limoensap en de -rasp, eventueel zout en peper, de paprika, bosui en tuinkers. Laat 2-3 minuten marineren en schep op de borden.
  5. Halveer de eitjes, en verdeel over de borden.
  6. Bestrooi met sesamzaad.

Ingrediënten

  • 8 kwarteleitjes
  • ½ rodekool (geraspt)
  • 2 el witte azijn
  • 1 avocado (in lange plakken)
  • 1 krop little gem (blaadjes losgehaald)
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 300 g zeebaarsfilet (in blokjes van ca. 1 cm)
  • 2 bosuien (in ringetjes)
  • 1 bakje tuinkers (geknipt)
  • zwart sesamzaad

Publicatie datum: 15 maart 2017