• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Zeebaarsceviche met paars eitjes

Zeebaarsceviche met paars eitjes
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng de eitjes aan de kook en laat circa 2 minuten koken. Laat ze schrikken en pel ze.
  2. Kook de rodekool met de azijn 2 minuten. Giet af, vang het sap op en laat dit afkoelen. Leg de eieren in de paarse vloeistof en laat minstens 3 uur intrekken.
  3. Leg de avocado en sla op borden en besprenkel met wat limoensap.
  4. Schep de vis om met de rest van het limoensap en de -rasp, eventueel zout en peper, de paprika, bosui en tuinkers. Laat 2-3 minuten marineren en schep op de borden.
  5. Halveer de eitjes, en verdeel over de borden.
  6. Bestrooi met sesamzaad.

Tip In plaats van zeebaars kun je deze ceviche ook maken met bijvoorbeeld tilapia, kabeljauw, zwaardvis of zeeduivel.

Ingrediënten

  • 8 kwarteleitjes
  • ½ rodekool (geraspt)
  • 2 el witte azijn
  • 1 avocado (in lange plakken)
  • 1 krop little gem (blaadjes losgehaald)
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 300 g zeebaarsfilet (in blokjes van ca. 1 cm)
  • 2 bosuien (in ringetjes)
  • 1 bakje tuinkers (geknipt)
  • zwart sesamzaad

Publicatie datum: 15 maart 2017