Amerikaanse Tex-Mex migas

Amerikaanse Tex-Mex migas
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Wikkel 4 tortilla’s in aluminiumfolie en verwarm in de oven.
  2. Snijd de overige 2 tortilla’s in dunne reepjes. Bak de reepjes tortilla, paprika, ui en het spek circa 5 minuten in de helft van de boter.
  3. Klop de eieren los en schenk bij het tortilla-groente-spekmengsel. Roerbak tot een stevig roereimengsel. Breng op smaak met de gedroogde koriander, komijn en wat peper en zout.
  4. Verwarm de cherrytomaatjes en zwarte bonen in de rest van de boter in een andere pan.
  5. Leg de warme tortilla’s op 4 borden en verdeel het roereimengsel en tomaat-bonenmengsel over de tortilla’s. Top af met de avocadoplakken en bestrooi met de geraspte kaas en verse koriander.

Ingrediënten

  • 6 tortilla’s
  • 1 rode paprika, en brunoise
  • 1 ui, gesnipperd
  • 25 g spekreepjes
  • 50 g boter
  • 4 eieren
  • 1 tl gedroogde koriander
  • 1tl komijnpoeder
  • 100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 100 g gekookte zwarte bonen, uitgelekt
  • 1 avocado, in lange plakken
  • 50 g geraspte kaas (Mexico Mix)
  • 1 bosje koriander, grofgehakt

Publicatie datum: 15 april 2017