Bloemkoolsoufflé met blauwe geitenkaas

Bloemkoolsoufflé met blauwe geitenkaas
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Vet de soufflébakjes in met de boter en bestrooi met paneermeel. Laat ze in de koeling koud worden.
  2. Kook de bloemkoolroosjes in circa 4 minuten gaar. Giet af en voeg de kaas, eieren, nootmuskaat en peper toe. Pureer met een staafmixer.
  3. Laat het mengsel helemaal afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eiwitten stijf en schep luchtig door het bloemkoolkaasmengsel. Vul de soufflébakjes ¾ met het mengsel en bak de soufflés in circa 25 minuten goudbruin.
  5. Hak ondertussen de pistachenoten grof en serveer over de soufflés. Serveer met een plukje gemengde kruidensla en een salade van eetbare bloemen met olijfolie en frambozenazijn.

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 2 el paneermeel
  • 250 g bloemkoolroosjes
  • 140 g Landana blauwschimmelkaas, geraspt
  • 3 eieren
  • verse nootmuskaat, geraspt
  • 2 eiwitten
  • 50 g geroosterde pistachenoten
  • Extra: 4 eenpersoonssoufflébakjes

Publicatie datum: 15 april 2017