Lasagna van aardappel, kreeft & pata negra met mieriksworselmayonaise

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de kreeften circa 10 minuten op 80°C. Maak ze schoon. Snijd het kreeftvlees in kleine blokjes. Breng deze op smaak met olijfolie.
  2. Blancheer de aardappelplakjes kort en gaar vervolgens circa 10 minuten in de geklaarde boter (60°C).
  3. Bak de cantharellen aan met peper en zout.
  4. Bloem en frituur de uienringen. Zout ze daarna.
  5. Meng de mayonaise met de mierikswortelpasta.
  6. Maak een lasagne van de plakjes aardappel en kreeft. Bedek met de plakjes ham en gefrituurde sjalotten.
  7. Voeg op het bord de mierikswortelmayonaise toe en maak af met de cantharellen.

Ingrediënten

  • 2 kreeften, 500 g per stuk
  • 12 plakjes aardappel, zonder schil, ca. 3 mm dik
  • 250 g geklaarde boter, op kamertemperatuur
  • 100 g cantharellen, schoongemaakt
  • 100 g sjalotten, in ringen
  • beetje bloem
  • 200 ml mayonaise
  • 100 ml mierikswortelpasta
  • 8 plakjes pata negra

Publicatie datum: 15 april 2017