Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Remia Tomaten ketchup & Fruitlife Kers zwart zoet 

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Libanese ejjeh koosa

Libanese ejjeh koosa
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Fruit het sjalotje in wat olie. Voeg de courgette en 3 eetlepels water toe en bak tot het water is verdampt. Haal van het vuur en pers de knoflook erboven uit en schep om.
  2. Roer de eieren los en meng met de bloem, het bakpoeder, de peterselie en wat peper en zout. Klop tot een glad beslag en roer de courgette erdoor.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak beignets van 2 eetlepels beslag per exemplaar, 2 minuten per kant.
  4. Laat de courgettebeignets even uitlekken. Serveer 4 à5 beignets per persoon met een lepel dikke yoghurt, wat za’tar, warme pitabroodjes, plakjes komkommer en radijs.

Ingrediënten

  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 courgette, grofgeraspt
  • 1 teen knoflook
  • 3 eieren
  • 3 el bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • klein bosje peterselie, grofgehakt
  • 50 ml olijfolie
  • 4 pitabroodjes
  • 4 el dikke yoghurt
  • 1 el za’tar
  • ½ komkommer, in geribbelde plakjes
  • 12 radijsjes met loof

Publicatie datum: 15 april 2017