Sojadooiers met gestoomde rijst

Sojadooiers met gestoomde rijst
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schenk de sojasaus in een afsluitbare pot. Splits 4 eieren en laat de dooiers voorzichtig in de sojasaus glijden. Laat ze hier minstens 12 uur in garen.
  2. Kook de rijst gaar.
  3. Roerbak de knoflook, gember, rode peper en paksoi snel tot het groen slinkt.
  4. Schep de rijst in kommen en verdeel het paksoimengsel erover. Leg een sojadooier in een halve lege eierschaal en plaats deze bovenop de rijstuks Bestrooi met sesamzaad en bosui. Besprenkel met sesamolie en serveer er sojasaus apart bij.

Ingrediënten

  • 100 ml Chinese sojasauw (Mee Chun)
  • 4 eieren
  • 300 g pandanrijst
  • 750 g paksoi, ongesneden kleine bladeren
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 2 cm gember, en julienne
  • 1 rode peper, en julienne
  • 1 el geroosterde sesamzaad
  • 2 bosuien,in ringen
  • 1 el sesamolie
  • Extra: afsluitbare pot

Publicatie datum: 15 april 2017