Tarbot met asperges, bloemkoolcouscous & beurre blanc

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Doe de wijn, wittewijnazijn en sjalotjes in een pannetje en laat inkoken tot 2 à3 eetlepels vocht. Schenk de room erbij en laat circa 5 minuten zachtjes inkoken tot de saus wat dikker wordt. Zet het vuur uit.
  2. Rasp voor de couscous de bloemkool tot fijne korrels. Breng een pan met water aan de kook en kook de bloemkool voor 2 minuten. Laat goed uitlekken in een zeef. Breng de bloemkoolcouscous op smaak met de helft van de reepjes citroen, de ras el hanout en 2 eetlepels olijfolie
  3. Bestrijk de asperges met olijfolie en gril ze circa 4 minuten in een hete grillpan.
  4. Verhit de rest van de olie en de helft van de boter en bak de tarbot 4 à5 minuten op de huid. Keer en bak nog even kort op de andere kant.
  5. Passeer de saus door een zeef en schenk in een schoon pannetje. Verwarm op laag vuur en monteer de saus met de rest van de boter. Roer de szechuanpeper erdoor.
  6. Verwarm de bloemkoolcouscous en schep een bergje op 4 warme borden. Verdeel de gegrilde asperges erover en plaats er een stukje tarbot op. Schenk wat saus op de vis en om de groenten. Garneer de borden met de cress en de rest van de reepjes citroen.

Ingrediënten

  • 100 ml witte wijn
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 60 ml slagroom
  • ½ bloemkool
  • 1 gezouten citroen, schil in flinterdunne reepjes
  • 1 tl ras el hanout
  • 90 ml olijfolie
  • 2 bossen witte asperges, geschild
  • 100 g boter demi sel (Isigny), koud, in blokjes
  • 600 g tarbotfilet
  • mespunt szechuanpeper, grofgeplet
  • 1 bakje Atsina Cress

Publicatie datum: 15 april 2017