Tom Kha Kai (Thaise Kippensoep)

Tom Kha Kai (Thaise Kippensoep)
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Breng 1,2 liter water aan de kook en voeg de bouillon gelei toe.
  2. Snijd de galanga en het citroengras fijn.
  3. Verwarm de olie en voeg de galanga, citroengras, djeroek poeroet, knoflook en de curry pasta toe.
  4. Voeg het limoensap, kippenbouillon, kokosmelk en de vissaus toe.
  5. Breng de soep aan de kook en voeg de kip toe.
  6. Zet de hittebron laag en laat het geheel ca 35 minuten trekken.
  7. Haal de kip uit de soep en passeer de soep door een zeef.
  8. Breng de soep eventueel op smaak met de geconcentreerde bouillon.
  9. Verrijk de soep eventueel met oesterzwammen.

Voor de garnituur

  1. Pluk de kip en snijd de koriander grof.
  2. Snijd de lenteui in ringetjes.

Opmaak

  1. Verdeel de geplukte kip over de soepkommen.
  2. Schep de soep in de soepkommen en garneer met de koriander, lenteui en de siso.

Ingrediënten

  • Knorr Professional Bouillon gelei Kip 7 g
  • galanga laos 8 g
  • citroengras 10 g
  • zonnebloemolie 4 g
  • daon djeroek poeroet 1.60 g
  • Knorr Professional Knoflook Puree 1.60 g
  • rode curry pasta 4 g
  • limoensap 4 g
  • kokosmelk 1.40 dl
  • fish saus 10 g
  • maiskippen 0.20 st
  • Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon Kip

Voor de garnituur

  • koriander 0.05 bos
  • lente-uitjes 0.20 bos
  • Siso Purper 0.20 bakje

Publicatie datum: 15 april 2017