Gerookte heilbot met spitskool & rode bessen

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verhit de barbecue. Zet een metalen bakje met rookmot tussen de kooltjes. Bestrooi de heilbotfilet aan beide kanten met peper en zout. Bestrijk de vis met 2 eetlepels druivenpitolie. Leg de vis op aluminiumfolie op de grill. Sluit de deksel en rook de vis in circa 15-20 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de filet.
  2. Kook de freekeh in ruim water met zout, giet af en schep de takjes waterkers en 2 eetlepels druivenpitolie erdoor.
  3. Scheur de bladeren van de spitskool in repen. Schep in een kom om met de azijn en de resterende druivenpitolie. Breng op smaak versgemalen peper en zout. Schep de dille en dragon erdoor.
  4. Verdeel de freekeh en de spitskoolsalade over 4 borden, leg de heilbot erbij. Besmeer het knäckebröd met tarama en serveer erbij. Garneer met de takjes rode bessen.

Ingrediënten

  • 600 g heilbotfilet
  • 7 el druivenpitolie
  • 200 g freekeh
  • ½ zak waterkers
  • 1 kleine zomerspitskool
  • 3 el kruidenazijn
  • 10 g dille, grofgeplukt
  • 10 g dragonblaadjes, geplukt
  • 4 takjes rode bessen
  • 4 stukken knäckebröd, extra krokant
  • 100 g tarama
  • Extra: barbecue met deksel, rookmot

Publicatie datum: 15 juni 2017