Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm de oven voor op 175 ℃ . Bestrooi de reebout met versgemalen peper en zout. Leg de bout in een braadslede en braad het vlees tot het een kerntemperatuur heeft van 55-58°C. Haal het vlees uit de oven, leg er losjes een stuk aluminiumfolie over en laat op een warme plek rusten.
Fruit de sjalot in 2 eetlepels boter, voeg 3 takjes tijm en 150 gram cantharellen toe. Blus af met de wijn en kook tot 2/3 in. Voeg de fond toe en kook de jus in tot 1/3. Zeef de jus en zet apart.
Snijd de peterseliewortels in plakken van een ½ centimeter. Kook in courtbouillon beetgaar. Giet het kookvocht af en roer er 2 eetlepels boter door.
Bak de resterende cantharellen in 2 eetlepels boter. Ris de overige tijm van de takjes. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Bestrijk de pruimen met olie en gril op de platte kant. Draai na 3 minuten een kwartslag.
Trancheer de reebout en verdeel het vlees over 4 borden. Schep de paddenstoelen over het vlees en de peterseliewortel ernaastuks Leg er 2 halve gegrilde pruimen erbij. Strooi een paar blaadjes curly kale green over het gerecht.
Breng de jus aan de kook, roer eventueel een klontje koude boter erdoor en lepel een beetje over het vlees.