Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de peren en verwijder het klokhuis. Pocheer de peren 20 minuten op matig vuur in de vlierbloesemsiroop, aangevuld met water tot de peren net onder staan. Haal de beetgare peren uit de siroop en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 170 ℃ .
Maal 200 gram van de hazelnoten fijn. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en maal alles nog even goed door.
Mix de boter met 225 gram van de suiker tot een romige, lichte crème. Voeg vervolgens de eieren een voor een toe. Wacht telkens met het toevoegen van het volgende ei tot het vorige is opgenomen.
Spatel de droge ingrediënten met de helft van het citroensap en de -rasp door het botermengsel. Verdeel het beslag over de 6 ingevette springvormpjes en zet in het midden van het beslag een peer. Zorg dat een deel van de peer boven het deeg uit steekt.
Bak de cakejes in 35 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
Hak de rest van de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Voeg de rest van de suiker en het overige citroensap en -rasp toe en breng aan de kook. Laat even koken tot de suiker plakkerig en dik wordt. Verdeel het sticky notenmengsel over de perentaartjes.