Hazelnotencakejes met gepocheerde peer

Hazelnotencakejes met gepocheerde peer
Aantal Personen
15

Bereidingswijze

  1. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Pocheer de peren 20 minuten op matig vuur in de vlierbloesemsiroop, aangevuld met water tot de peren net onder staan. Haal de beetgare peren uit de siroop en laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 170 ℃ .
  3. Maal 200 gram van de hazelnoten fijn. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en maal alles nog even goed door.
  4. Mix de boter met 225 gram van de suiker tot een romige, lichte crème. Voeg vervolgens de eieren een voor een toe. Wacht telkens met het toevoegen van het volgende ei tot het vorige is opgenomen.
  5. Spatel de droge ingrediënten met de helft van het citroensap en de -rasp door het botermengsel. Verdeel het beslag over de 6 ingevette springvormpjes en zet in het midden van het beslag een peer. Zorg dat een deel van de peer boven het deeg uit steekt.
  6. Bak de cakejes in 35 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
  7. Hak de rest van de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Voeg de rest van de suiker en het overige citroensap en -rasp toe en breng aan de kook. Laat even koken tot de suiker plakkerig en dik wordt. Verdeel het sticky notenmengsel over de perentaartjes.

Ingrediënten

Voor de peren

  • 200 ml vlierbessensiroop
  • 6 kleine peren

Voor de cake

  • 300 g hazelnoten
  • 150 g patentbloem
  • 5 g bakpoeder
  • 250 g zachte boter, kamertemperatuur
  • 275 g fijne kristalsuiker
  • 2 citroenen, sap en rasp
  • 4 eieren
  • Extra: 6 kleine springvormen ø 12 cm

Publicatie datum: 15 juni 2017