Kanelbullar Korenaar Style

Kanelbullar Korenaar Style
Aantal Personen
32

Bereidingswijze

  1. Smelt voor het deeg de boter met de kardemom en voeg de melk toe. Verhit naar circa 40 ℃ . Haal van het vuur en los de gist erin op. Laat 10 minuten staan tot de oppervlakte begint te schuimen.
  2. Zeef de bloem boven een staande mixer met deeghaak en voeg suiker en zout toe. Mix kort. Voeg het gistmengsel toe en kneed het deeg circa 10 minuten tot het zeer elastisch is.
  3. Dek de kom af en laat 30 tot 45 minuten rijzen op kamertemperatuur tot het deeg is verdubbeld in volume.
  4. Haal het deeg uit de kom en kneed het even door op een met bloem bestoven werkbank. Verdeel in 4 gelijke stukken en rol ze uit tot vierkanten van 5 millimeter dik (circa 25x25 centimeter).
  5. Bestrijk de 4 plakken met de zachte boter. Meng kaneel en suiker en strooi over de boter. Rol de vierkante plakken strak op. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  6. Knip met een schaar om de 5 centimeter schuine diepe inkepingen tot bijna op de bodem van de rol. Klap de deegstukjes om en om naar links en rechts zoals bij een korenaarbrood. Laat nog 30 minuten rijzen.
  7. Klop het ei los met de slagroom en smeer hier de buitenkant van het deeg mee in. Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak het deeg circa 12 minuten in een voorverwarmde convectieoven van 200 ℃ .

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 125 g boter
  • 2 tl kardemompoeder
  • 350 ml melk
  • 50 g verse gist (of 20 g gedroogde gist)
  • 750 g patentbloem
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 3 g zout

Voor de vulling

  • 200 g boter, op kamertemperatuur
  • 3 el kaneelpoeder
  • 150 g suiker
  • 1 ei
  • 25 ml slagroom
  • 50 g amandelschaafsel

Publicatie datum: 15 juni 2017