Kryddmuffins met havermoutcrumble

Kryddmuffins met havermoutcrumble
Aantal Personen
12

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ℃ .
  2. Zeef de bloem boven een kom en voeg de melk, eieren, olie, gemberwortel, kaneel, kardemom en de helft van de honing toe en roer alles goed door elkaar tot een glad beslag.
  3. Spatel de stemgember en roomkaas erdoor. Verdeel het beslag over de ingevette muffinvorm.
  4. Meng de ingrediënten voor de crumble in een kom tot een kruimelig deeg. Top de muffins ermee af en bak ze in 25-30 minuten gaar in de oven. Drizzle de andere helft van de honing vlak voor serveren over de muffins.

Ingrediënten

Voor de muffins

  • 350 g speltbloem
  • 200 ml karnemelk
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 el olie
  • 2 el gemberwortel, geraspt
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 el kardemompoeder
  • 100 g honing
  • 50 g stemgember, fijngehakt
  • 100 g zachte roomkaas

Voor de crumble

  • 75 g boter
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 25 g bloem
  • 50 g havermout
  • 50 g gemengde noten, grofgehakt
  • 1 tl kaneelpoeder
  • Extra: muffinvorm met 12 holtes

Publicatie datum: 15 juni 2017