Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Week de stokvis 24 uur in koud water. Vervang het water 3 à4 keer.
Breng de melk aan de kook. Pocheer de stokvis in circa 20 minuten gaar op lage temperatuur, de melk mag niet meer koken. Schep de vis uit de melk en verwijder graten, vinnen en vel.
Verwarm de oven voor op 170°C. Rooster de boekweitkorrels 10 tot 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
Pureer de makreel met de zure room tot een gladde crème.
Drizzle wat druivenpitolie op de borden. Schep de makreelcrème op het midden van de borden. Leg een zo groot mogelijk stuk stokvis tegen de makreelcrème. Strooi de boekweit erover. Verdeel de babyspinazie over de borden.
Roerbak de zeekraal 30 seconden en leg op de makreelcrème. Druppel nog wat druivenpitolie over de spinazie en wat mosterdedik over de stokvis. Bestrooi met de bloemblaadjes.