Makreelcrème met stokvis & boekweitcrunch

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Week de stokvis 24 uur in koud water. Vervang het water 3 à4 keer.
  2. Breng de melk aan de kook. Pocheer de stokvis in circa 20 minuten gaar op lage temperatuur, de melk mag niet meer koken. Schep de vis uit de melk en verwijder graten, vinnen en vel.
  3. Verwarm de oven voor op 170°C. Rooster de boekweitkorrels 10 tot 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  4. Pureer de makreel met de zure room tot een gladde crème.
  5. Drizzle wat druivenpitolie op de borden. Schep de makreelcrème op het midden van de borden. Leg een zo groot mogelijk stuk stokvis tegen de makreelcrème. Strooi de boekweit erover. Verdeel de babyspinazie over de borden.
  6. Roerbak de zeekraal 30 seconden en leg op de makreelcrème. Druppel nog wat druivenpitolie over de spinazie en wat mosterdedik over de stokvis. Bestrooi met de bloemblaadjes.

Ingrediënten

  • ½ gedroogde stokvis
  • 1 liter melk
  • 2 el boekweit
  • 150 g gerookte makreelfilet
  • 75 ml zure room
  • 2 el druivenpitolie
  • 100 g zeekraal
  • 20 blaadjes babyspinazie, op ijswater
  • 1 el mosterdedik
  • ca. 10 eetbare bloemblaadjes

Publicatie datum: 15 juni 2017