Smörrebröd bruine boter, oester & bottarga

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verhit 100 gram boter in een pan op matig vuur. Houd de pan in beweging tot de boter lichtbruin begint te kleuren in circa 2-3 minuten. Laat de pan in een bak met koud water schrikken om het kookproces te stoppen. Schep de boter met een spatel uit de pan in de kom van de keukenmachine. Zet de kom 15 minuten in de koelkast tot de boter bijna is gestold. Voeg de rest van de boter in plukjes toe en klop in circa 5 minuten tot een mooie luchtige boter.
  2. Snijd de bosui in stukjes van 6 centimeter lang. Snijd deze over de lengte in flinterdunne reepjes. Doe in een kom met ijswater en laat 15 minuten staan zodat ze omkrullen.
  3. Besmeer het roggebrood met de bruine boter. Verdeel de partjes tomaat over het brood. Schep de komkommerblokjes erop.
  4. Verhit het Oosterschelde-water in een steelpan. Pocheer de oesters 2 minuten op laag vuur. Schep ze tussendoor om. Schep de oesters direct uit het pocheervocht op het roggebrood.
  5. Droog de reepjes bosui tussen keukenpapier. Leg een toef op het smørrebrød. Schaaf met een dunschiller krullen bottarga op de oester.

Ingrediënten

  • 250 g gezouten boter, op kamertemperatuur
  • 2 bosuitjes
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 2 coeur de boeuf tomaten, in partjes
  • 8 el komkommer, in brunoise
  • 200 ml culinair water Oosterschelde
  • 8 wilde oesters, uit de schelp
  • 1 stukje bottarga

Publicatie datum: 15 juni 2017