Smörrebröd, eierspread, zalm & haringkuit

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Roer de bieslook door de mayonaise. Rasp 1 eetlepel citroenschil boven de mayonaise en roer erdoor. Hak de eieren fijn en roer ook door de mayonaise. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  2. Bestrijk het roggebrood met de eierspread. Leg er grote stukken gerookte zalm op.
  3. Halveer de kwarteleitjes, leg op de zalm en schep hierop de haringkuit.
  4. Garneer met toefjes tuinkers. Trek met een zesteur schilletjes van de citroen boven de sneetjes smörrebröd.

Ingrediënten

  • 2 el bieslook, fijngesneden
  • 60 g mayonaise
  • 1 citroen, sap en rasp
  • 4 hardgekookte eieren
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 250 g warm gerookte zalm
  • 4 gekookte kwarteleitjes
  • 4 el haringkuit
  • ½ bakje tuinkers

Publicatie datum: 15 juni 2017