Smørrebrød rosbief, mierikswortelmayonaise & uienringen

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verhit de frituurpan op 180°C.
  2. Roer de mayonaise met mosterd-dillesaus en dille door elkaar. Breng op smaak met zout. Rasp naar smaak verse mierikswortel erboven en roer erdoor.
  3. Frituur de uienringen in 1 minuut goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met fijn zeezout.
  4. Besmeer het roggebrood met de mierikswortelmayonaise en verdeel de plakjes rosbief erover. Leg een torentje gefrituurde uienringen op het vlees. Garneer met Shiso Purple.

Ingrediënten

  • 6 el mayonaise
  • 3 el mosterd-dillesaus
  • 2 el verse dille, fijngehakt
  • 1 à2 cm verse mierikswortel, geschild
  • 3 kleine rode uien, in dunne ringen
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 150 g rosé gebraden rosbief, getrancheerd
  • 1 bakje Shiso Purple

Publicatie datum: 15 juni 2017