Smörrebröd, scholfilet, rivierkreeftjes & basilicummayonaise

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Pureer de basilicumblaadjes met de mayonaise tot een gladde massa. Breng op smaak met een beetje citroensap.
  2. Bestrooi de visfilets aan beide kanten met peper en zout. Bak in olie aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Besmeer de roggebroodjes met de basilicummayonaise. Scheur de visfilets en leg de stukken op de basilicummayonaise. Verdeel de rivierkreeftjes over de vis.
  4. Schaaf de snackkomkommer in de lengte in flinterdunne plakjes. Rol de plakjes losjes op leg tussen de rivierkreeftjes.
  5. Snijd de basilicumblaadjes om te garneren in een fijne chiffonade. Top de belegde broodjes af met de basilicumsliertjes.

Ingrediënten

  • 10 g basilicum, blaadjes geplukt + extra om ter garnering
  • 8 el mayonaise
  • 1 citroen, sap
  • 2 el druivenpitolie
  • 2 dunne scholfilets
  • 20 rivierkreeftjes
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 2 snackkomkommers

Publicatie datum: 15 juni 2017