Smørrebrød truffelmayonaise & Livar-spek

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bestrooi het vlees aan beide kanten subtiel met peper en gerookt zeezout. Leg het spek in een braadslede en rooster 2 uur in het midden van de oven tot het krokant en gaar is. Laat afkoelen en snijd dunne plakjes op de snijmachine voor op het roggebrood.
  2. Roer de mayonaise met 2 eetlepels fijngehakte peterselie door elkaar. Rasp 1 zomertruffel fijn. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  3. Besmeer het roggebrood met truffelmayonaise. Beleg met de plakjes buikspek en leg hier weer rode bessen erop.
  4. Garneer met takjes jonge platte peterselie en schaaf er royaal truffel over.

Ingrediënten

  • 100 g Livar buikspek zonder been
  • 2 à3 el zeezout gerookt in beukenhout
  • 2 zomertruffels, schoongeboend
  • 6 el mayonaise
  • 10 g platte peterselie
  • 4 sneetjes roggebrood
  • Paar takjes rode bessen

Publicatie datum: 15 juni 2017