Smørrebrød twee soorten zalm & zure rode ui

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng de courtbouillon aan de kook. Bestrooi de verse zalm aan beide kanten met peper en zeezout Atlantica. Pocheer de zalm circa 10 minuten zachtjes, de vis mag nog rosé zijn vanbinnen.
  2. Snijd de ui in ringen. Schep om met dragonedik en maak de uienringen los. Laat de ui minimaal 5 minuten marineren.
  3. Maak van de courgette courgettespaghetti.
  4. Spuit de roomkaas op het roggebrood, verdeel gelijkmatig. Verdeel de courgettespaghetti erover. Leg de gerookte zalm er losjes op met een stuk gepocheerde zalm ertegenaan.
  5. Leg een kwart citroen met de bolle kant op de zalm en plaats hier een toef rode-uienringen tegenaan. Top af met dragontopjes en -blaadjes.

Ingrediënten

  • 500 ml courtbouillon
  • 150 g verse zalm, kamertemperatuur
  • ½ el zeezout Atlantica
  • 2 kleine rode uien, schoongemaakt
  • 3 el dragonedik
  • 150 g gerookte zalm
  • 80 g verse roomkaas, in spuitzak
  • ½ courgette
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 4 takjes dragon
  • 1 citroen, in kwarten

Publicatie datum: 15 juni 2017