• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Smörrebröd, wasabi-krabmayonaise & heilbot

Smörrebröd wasabi-krabmayonaise & heilbot
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng ruim water aan de kook, voeg per liter water 35 gram zout toe. Leg de krab in het water en breng opnieuw aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Schep de krab uit het water direct in een bak met ijswater om terug te koelen. Verwijder het krabvlees uit de schaal.
  2. Roer het krabvlees, de mayonaise en wasabi door elkaar.
  3. Verdeel de tatsoi over de mayonaise, leg de plakjes heilbot er losjes op. Leg de paprikaringen in een bundeltje bij elkaar.
  4. Garneer met een toef erwten-aspergekiem en knijp een dotje extra wasabi op de heilbot.

Ingrediënten

  • 1 Noordzeekrab (400-700 g)
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl wasabi + om te garneren
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 25 g tatsoi
  • 150 g gerookte heilbotfilet
  • 1 rode puntpaprika, in dunne ringen
  • 25 g erwten-aspergekiem

Publicatie datum: 15 juni 2017