Smörrebröd¸waterkerskäse, makreel & zure komkommer

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng de suiker in 150 ml water aan de kook en roer tot de suiker is opgelostuks Voeg de azijn toe en laat de siroop afkoelen.
  2. Snijd de komkommers in dunne plakken, schep om met het zeezout en laat 15 minuten staan. Druk het vocht uit de komkommers en giet af. Schenk de siroop over de komkommer. Laat minimaal 2 uur staan.
  3. Snijd de blaadjes van de waterkers fijn en roer door de hüttenkäse. Breng op smaak met de druivenpitolie, versgemalen peper en zout.
  4. Bestrijk het roggebrood met de waterkerskäse. Leg hierop een stuk makreelfilet op. Schep de komkommer uit de siroop en plaats tegen de makreel aan. Steek de aardappelchips waterkerskäse. Garneer met takjes waterkers.

Ingrediënten

  • 90 g suiker
  • 50 ml kruidenazijn
  • 5 snackkomkommers
  • 1 el zeezout Atlantica
  • 1 handje waterkers + paar takjes ter garnering
  • 80 g hüttenkäse
  • 1 el druivenpitolie
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 2 gerookte makreelfilets, schoongemaakt
  • 20 aardappelchips

Publicatie datum: 15 juni 2017