Niet de smakelijke variëteit die je in onze vestigingen vindt, maar zeker belangrijk - we gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden wanneer je bij ons winkelt. Als je onze website bezoekt ga je akkoord met al onze cookies en de bijbehorende verwerking van je persoonsgegevens. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Privacybeleid
en
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteit van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld. Zo wordt je herkend tijdens het browsen op de website, Kun je afrekenen en blijft de website veilig.
Hiermee verbeteren we de functionaliteit van de website door het gebruik ervan te meten. Schakel je deze in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Zo krijg je relevante advertenties en andere content op basis van jouw interesses en kun je informatie delen via social media.
Zo kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen. Relevante advertenties en andere content op basis van jouw interesses kunnen zo worden afgestemd.
Leg de plank of schaal op een open plek, een barbecue is niet noodzakelijk, het kan gewoon op de grond.
Zet 4 mosselen rechtop in een kruis (de uiteinden raken elkaar), met het scharnierpunt aan de bovenzijde en de platte kant naar beneden. Gebruik eventueel een stukje rauwe aardappel of wat zilverpapier ter ondersteuning.
Ga verder met het vullen van de plank of schaal en leg de mosselen dicht op elkaar. Blijf verticaal werken, zo wordt voorkomen dat de mosselen tijdens het koken open gaan en garen ze in hun eigen vocht.
Bedek de plank met een laag naalden van circa 40 cm hoog.
Steek het vuur aan. Laat de mosselen als de dennennaalden volledig zijn opgebrand (na ongeveer 2 à3 minuten) nog een paar minuten lang sudderen.
Open een mossel ter controle. Als de schelp makkelijk opengaat en de mossel gaar is, is de églade klaar. Verwijder de as door met wat karton te wapperen.
Tips
Dit gerecht kan alleen met Franse Bouchots mosselen (art. nr. 005647) worden gemaakt. Deze mosselen hebben een dunnere schaal dan de Zeeuwse, waardoor ze in korte tijd kunnen garen.
Lange dennennaalden zijn vaak te vinden bij zandverstuivingen. Probeer niet alleen maar hele droge (oude) te gebruiken maar ook die nog een klein beetje groen in zich hebben.
Bij de dennennaalden kan je ook kruiden als rozemarijn en tijm toevoegen voor extra smaak.
Vergeet de kommetjes met wat water en een schijfje citroen niet, want dit traditionele gerecht wordt met de handen gegeten.
Tip Serveer de mosselen met brood en een goede gezouten roomboter.
Ingrediënten
2,5 kilo Franse bouchots mosselen (art. nr. 005647)