Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Leg de plank of schaal op een open plek, een barbecue is niet noodzakelijk, het kan gewoon op de grond.
Zet 4 mosselen rechtop in een kruis (de uiteinden raken elkaar), met het scharnierpunt aan de bovenzijde en de platte kant naar beneden. Gebruik eventueel een stukje rauwe aardappel of wat zilverpapier ter ondersteuning.
Ga verder met het vullen van de plank of schaal en leg de mosselen dicht op elkaar. Blijf verticaal werken, zo wordt voorkomen dat de mosselen tijdens het koken open gaan en garen ze in hun eigen vocht.
Bedek de plank met een laag naalden van circa 40 cm hoog.
Steek het vuur aan. Laat de mosselen als de dennennaalden volledig zijn opgebrand (na ongeveer 2 à3 minuten) nog een paar minuten lang sudderen.
Open een mossel ter controle. Als de schelp makkelijk opengaat en de mossel gaar is, is de églade klaar. Verwijder de as door met wat karton te wapperen.
Tips
Dit gerecht kan alleen met Franse Bouchots mosselen (art. nr. 005647) worden gemaakt. Deze mosselen hebben een dunnere schaal dan de Zeeuwse, waardoor ze in korte tijd kunnen garen.
Lange dennennaalden zijn vaak te vinden bij zandverstuivingen. Probeer niet alleen maar hele droge (oude) te gebruiken maar ook die nog een klein beetje groen in zich hebben.
Bij de dennennaalden kan je ook kruiden als rozemarijn en tijm toevoegen voor extra smaak.
Vergeet de kommetjes met wat water en een schijfje citroen niet, want dit traditionele gerecht wordt met de handen gegeten.
Ingrediënten
2,5 kilo Franse bouchots mosselen (art. nr. 005647)