Bao buns met krokante yuzukip & pittige coleslaw

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak een marinade van 1 eetlepel yuzusap, de knoflook, chilisaus, het sap en de rasp van de sinaasappel, de gember- rasp, soyasaus en olie. Snijd de kippendijfilet in reepjes, bestrooi met wat zout en leg circa 1 uur in de marinade. Schep halverwege om.
  2. Maak een dressing met de Japanse mayonaise, de srirachasaus en de rest van het yuzusap. Snijd de kool flinterdun op een mandoline of snijmachine. Houd de kleuren apart. Meng door elk 1/3 van de dressing en laat 15 minuten intrekken.
  3. Meng de rijstbloem en het bakpoeder. Haal de kipreepjes uit de marinade, dep droog en wentel door het mengsel van bloem en bakpoeder. Bak ze krokant in ruim olie (of in de frituur).
  4. Stoom de buns en vul ze met beide koolsalades, stukjes krokante kip en een beetje saus. Garneer met Shiso Green. Serveer 2 buns per persoon.

Ingrediënten

  • 3 el yuzusap
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1⁄2 sinaasappel, rasp en sap
  • 2 el geraspte gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 500 g kippendijfilet
  • 120 ml Japanse mayonaise
  • 2 el srirachasaus
  • 1⁄4 spitskool
  • 1⁄4 rodekool of paarse spitskool
  • 50 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 8 bao buns (stoombroodjes)
  • Shiso Green, ter garnering

Publicatie datum: 15 augustus 2017