Ceviche van coquille met passievrucht

Ceviche van coquille met passievrucht
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Halveer de komkommers over de lengte. Schraap de zaden en een deel van het vruchtvlees eruit en hak dit fijn.
  2. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit.
  3. Plisseer de tomaten en halveer ze. Lepel de zaden eruit, snijd het vruchtvlees grof en hak de zaden fijn. Meng met de passievrucht, komkommerzaden, het yuzusap, de tomaatblokjes en groene peper.
  4. Snijd de coquilles in plakjes, schep door de marinade en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Laat 5 minuten marineren en verdeel over de uitgeholde komkommerhelften. Geef 3 schuitjes per persoon en garneer met de koriander.

Ingrediënten

  • 6 minikomkommers
  • 2 passievruchten
  • 1 rode tomaat
  • 1 gele tomaat
  • 1 à2 el yuzusap
  • 1⁄4 groene peper, zaden verwijderd, fijngehakt
  • 8 verse coquilles
  • paar takjes koriander

Publicatie datum: 15 augustus 2017