Espresso met hazelnootcremeux

Gang
Drank
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Deze ingrediënten mengen en doorroeren tot kookpunt, laat even trekken om de kaneel en steranijs hun smaak af te laten geven. Wanneer de cremeux kookt, even af laten koelen tot ongeveer 70 graden, doe nu een deel van dit warme mengsel bij de eierdooier (familie maken) en voeg daarna alles samen. Warm nog een minuutje goed door maar voorkom dat de massa gaat koken.
  2. De cremeux zeven en oversschenken in een kidde en deze laden met 1 of 2 patronen (afhankelijk van het formaat kidde en de hoeveelheid massa)
  3. De kidde au bain-marie warm houden
  4. Zet een espresso in een 60 ml borrelglas
  5. Garneer de espresso met de warme cremeux uit de kidde en desgewenst met een kaneelstokje, een steranijs en wat koffieboontjes

Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • 1 espresso
  • 100 gram slagroom ongezoet
  • 30 gram hazelnootolie
  • 7 gram vanillesuiker
  • 1 kaneelstaafje
  • 1 anijsster

Publicatie datum: 15 augustus 2017