Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Fruit de ui, knoflook en gember. Snijd de sereh in 3 stukken en kneus deze. Warm samen met 5 citroenblaadjes, de kaneel en steranijs een paar minuten mee met het uienmengsel. Voeg de currypasta toe en bak kort mee. Giet de kokosmelk en visfond erbij en roer de suiker erdoor. Laat 30 minuten zachtjes koken. Zeef de curry en duw zoveel mogelijk vocht uit het restant in de zeef.
Snijd het vel van de zeebaars let een paar keer diagonaal in. Smeer de vis in met olie en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Gril de vis 3 minuten op de velkant op een hete grill en gaar daarna nog 1 minuut op de andere kant.
Blancheer de taugé en paprika kort en verdeel over diepe borden. Schenk de curry erbij en leg de vis erop.
Snijd de overig twee citroenblaadjes in ragfijne reepjes en strooi samen met de sesamzaadjes over het gerecht.