Hasselback potato met toppings

Gang
Lunchgerecht Bijgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Was de aardappel grondig, want deze wordt gebakken met de schil
  2. Snijd de aardappel net niet helemaal door in schijfjes van 4 mm dun zo bakken ze lekker krokant in de oven*
  3. Verwarm de oven op 200°C.
  4. Smelt een klontje boter samen met de stukjes knoflook in een pan en zeef de knoflook eruit.
  5. Leg de aardappel in een met boter ingevette ovenschotel, bestrijk elke aardappel met een beetje gesmolten boter.
  6. Strooi wat zeezout en versgemalen zwarte peper over de aardappelen
  7. Voeg eventueel diverse toppings toe tussen de schijfjes. Je kan ook na het bakken een topping toevoegen over de aardappel, dit is afhankelijk van de gekozen topping.
  8. Zet de aardappel 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. *Er bestaan twee manieren voor het insnijden: leg de aardappel in een houten lepel, door de ronding van de lepel snijd je niet door de aardappel heen. Leg één aardappel stevig vast tussen twee snijplanken. Snijd de schijfjes in. De planken langs beide kanten houden het mes tegen zodat je niet door de aardappel heen snijd.

Ingrediënten

  • Basis hummus
  • 1 vastkokende aardappel
  • klontje boter en wat extra om in te vetten
  • knoflook, in stukjes gesneden
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Toppings (optioneel)
  • Brie
  • Bosui
  • Crème fraîche met parmezaan
  • Truffel pecorino
  • Parmaham conte
  • Blauwe schimmelkaas met paddenstoel
  • Courgette aubergine vulling
  • Zure room met verse dille en bieslook
  • Voor het bakken inwrijven met rub van cayennepeper of cajunkruiden
  • Pesto
  • Crème fraîche met zongedroogde tomaten
  • Bestrooi met bacon en geraspte kaas en laat dit de laatste 20 min. meebakken

Publicatie datum: 15 augustus 2017