Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Was de aardappel grondig, want deze wordt gebakken met de schil
Snijd de aardappel net niet helemaal door in schijfjes van 4 mm dun zo bakken ze lekker krokant in de oven*
Verwarm de oven op 200°C.
Smelt een klontje boter samen met de stukjes knoflook in een pan en zeef de knoflook eruit.
Leg de aardappel in een met boter ingevette ovenschotel, bestrijk elke aardappel met een beetje gesmolten boter.
Strooi wat zeezout en versgemalen zwarte peper over de aardappelen
Voeg eventueel diverse toppings toe tussen de schijfjes. Je kan ook na het bakken een topping toevoegen over de aardappel, dit is afhankelijk van de gekozen topping.
Zet de aardappel 45 minuten in de voorverwarmde oven.
*Er bestaan twee manieren voor het insnijden: leg de aardappel in een houten lepel, door de ronding van de lepel snijd je niet door de aardappel heen. Leg één aardappel stevig vast tussen twee snijplanken. Snijd de schijfjes in. De planken langs beide kanten houden het mes tegen zodat je niet door de aardappel heen snijd.
Ingrediënten
Basis hummus
1 vastkokende aardappel
klontje boter en wat extra om in te vetten
knoflook, in stukjes gesneden
zeezout en versgemalen zwarte peper
Toppings (optioneel)
Brie
Bosui
Crème fraîche met parmezaan
Truffel pecorino
Parmaham conte
Blauwe schimmelkaas met paddenstoel
Courgette aubergine vulling
Zure room met verse dille en bieslook
Voor het bakken inwrijven met rub van cayennepeper of cajunkruiden
Pesto
Crème fraîche met zongedroogde tomaten
Bestrooi met bacon en geraspte kaas en laat dit de laatste 20 min. meebakken