Lamstajine met abrikozen & yoghurtcouscous

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Plisseer de tomaten en snijd tot concasse.
  2. Wentel het vlees door de vadouvan en bak het bruin in wat olie. Voeg de ui, knoflook, het restant vadouvan, de kaneel en saffraan toe en bak nog even mee. Doe de tomaten en bouillon erbij. Laat 1-1,5 uur sudderen op laag vuur.
  3. Gaar de aardappel en pruimen de laatste circa 15 minuten mee. Roer de koriander en peterselie erdoor.
  4. Bak de amandelen met wat grof zeezout in olie.
  5. Serveer in kleine tajines. Top af met de amandelen, Tahoon Cress en yoghurtcouscous.

Ingrediënten

  • 4 trostomaten
  • 1 kilo lamsnek, zonder been
  • 2 el vadouvan
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 kaneelstokje
  • mespunt saffraandraadjes
  • 500 ml lams- of runderbouillon
  • 500 g zoete aardappel, in blokjes van 3 cm
  • 6 kleine pruimen, gehalveerd en ontpit
  • 10 g koriander, gehakt
  • 10 g bladpeterselie, gehakt
  • 50 g ongepelde amandelen
  • 1 bakje Tahoon Cress

Publicatie datum: 15 augustus 2017