Langoustine met kiwi

Langoustine met kiwi
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de langoustines schoon.
  2. Schil de kiwi’s en pureer er 2 tot sap in een sapcentrifuge. Breng het sap op smaak met wat versgemalen peper en zout. Marineer de langoustines 15 minuten in het kiwisap.
  3. Snijd de andere 2 kiwi’s in dunne plakjes, verwarm in de misobouillon met de gember en laat 10 minuten trekken. Laat niet heter worden dan 50°C, anders verkleurt de kiwi.
  4. Zeef de plakjes kiwi en haal de langoustines uit de marinade.
  5. Meng de misobouillon en het kiwisap met de lecithine in een maatbeker en schuim op met een staafmixer.
  6. Serveer de langoustines op plakjes gemarineerde kiwi. Lepel het schuim erover, garneer met de julienne van bleekselderij en serveer met een canelle miso-gembersorbetijs. Top af met Daikon Cress.

Ingrediënten

  • 12 langoustines
  • 4 kiwi’s
  • 200 ml misobouillon
  • 2 cm gember, in dunne plakjes
  • 10 cm bleekselderij, in dunne julienne
  • 2 g sojalecithine
  • Daikon Cress

Publicatie datum: 15 augustus 2017