Panna cotta van karnemelk

Panna cotta van karnemelk
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Meng de yoghurt met de suiker en doe over in een platte diepvriesbak. Dek af en vries in naar -18°C.
  2. Breek de yoghurt in stukken en maal in de blender tot poeder. Zet tot gebruik terug in de vriezer in een ijskoude bak.
  3. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  4. Verwarm de slagroom met de suiker en los de gelatine erin op. Laat afkoelen naar 40°C.
  5. Meng er de yoghurt, karnemelk en citroenrasp door en giet in omgespoelde puddingvormpjes. Laat een paar uur opstijven in de koeling.
  6. Neem een plukje van de mihoen en frituur circa 10 seconden op 180°C. Let op: mihoen neemt net als kroepoek flink toe in volume, bak dus niet te veel tegelijk. Laat goed uitlekken.
  7. Stort de puddinkjes uit de vormpjes en serveer met yoghurtsneeuw en gefrituurde mihoen.

Tip In plaats van mihoen kun je ook rijstvermicelli of glasnoedels frituren.

Ingrediënten

  • Yoghurtsneeuw
  • 250 ml volvette Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 el suiker
  • Panna cotta
  • 6 blaadjes gelatine
  • 200 ml slagroom
  • 75 g suiker
  • 100 ml yoghurt
  • 300 ml karnemelk
  • 1 citroen, rasp
  • Gefrituurde mihoen
  • 25 g mihoen plantaardige frituurolie
  • Extra: 4 puddingvormpjes

Publicatie datum: 15 augustus 2017