Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Week voor het karnemelkschuim de gelatine in koud water. Verhit de melk met de suiker en los de gelatine erin op. Laat 5 minuten afkoelen en roer de karnemelk erdoor. Giet in een sifon met 1 patroon. Schud goed en zet in de koeling.
Meng voor het deeg de bloem, suiker, het zout en de boter tot een kruimeldeeg in de keukenmachine. Voeg de dooier en 2 eetlepels ijskoud water toe en draai kort tot een samenhangend deeg. Wikkel in plasticfolie en laat een paar uur opstijven in de koeling.
Rol het deeg dun uit en vul er ingevette taartvormpjes van 8 à10 centimeter mee. Bak 15 minuten blind in een voorverwarmde oven van 150°C. Verwijder de blindbakvulling en bak ze nog eens 5 minuten. Laat afkoelen.
Breng voor de vulling de karnemelk op laag vuur aan de kook. Zeef de karnemelk zodra deze schift. Passeer door een fijne zeef.
Meng het vocht met de honing en kook in tot het lichtbruin is. Voeg de boter en room toe en verhit naar 108°C. Zeef en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer de zout flakes erdoor en laat opstijven in de koeling.
Smelt voor de witte-chocoladeschotsen 100 g van de witte chocolade au bain-marie naar maximaal 40°C. Haal de kom uit het warme water en spatel de rest van de chocolade erdoor tot deze is gesmolten.
Spreid uit op een marmeren plaat of op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat afkoelen, steek los en breek in schotsen.
Verwarm voor de gekonfijte cranberry’s de suiker met de honing en 50 ml water tot de suiker oplostuks Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
Prik de cranberry’s een paar keer in met een speld (om knappen te voorkomen) en roer ze door de siroop. Laat nog even koken tot de siroop 115°C is.
Haal de cranberry’s er een voor een uit en laat ze drogen op bakpapier. Wentel ze door fijne kristalsuiker.
Schud de sifon met karnemelkschuim goed en houd deze ondersteboven tijdens het spuiten. Spuit een toef karnemelkschuim op de taartjes. Zet er witte chocolade schotsen tegenaan en garneer met de gekonfijte cranberry’s.