Tempura van zoetzuur van piccalilly

Tempura van zoetzuur van piccalilly
Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren en klop de dooiers met 200 ml ijskoud water luchtig in een kom. Sla in een vetvrije kom de eiwitten stijf.
  2. Zeef de bloem, maïzena en bakpoeder boven de dooiers en spatel dit er samen met de eiwitten door. Er mogen klontjes in blijven zitten.
  3. Dep de augurken en uien droog. Halveer de augurken over de lengte. Haal de augurken en uien een voor een door het beslag.
  4. Frituur in delen in plantaardige olie op 180°C goudbruin. Laat uitlekken en serveer met piccalilly.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 125 g bloem
  • 15 g maïzena
  • 3 g bakpoeder
  • 4 grote zoetzure augurken
  • 10 à15 Amsterdamse uien
  • piccalilly

Publicatie datum: 15 augustus 2017