Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maak een marinade van de appelstroop, azijn, wildbouillon, het sap en de rasp van 1 grapefruit, de laurier, steranijs, kaneel en peper. Laat het vlees hier een nacht in marineren.
Schep het vlees uit de marinade en dep droog. Bak in boter in bruin, haal uit de pan en karamelliseer de uienringen in het bakvet van het vlees. Voeg vervolgens het vlees met de marinade bij de uien en breng tegen de kook. Laat 2 à3 uur stoven tot het vlees zacht is.
Steek 8 rondjes van 10 centimeter uit het bladerdeeg. Meng de dooier met de kerrie en kwast het deeg ermee in. Bestrooi met zoutflakes. Bak het bladerdeeg goudbruin in circa 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Laat afkoelen en halveer de bladerdeegrondjes horizontaal.
Snijd van de overige twee grapefruits de partjes tussen de vliezen uit. Leg ze op een bakplaat en bestrooi met de basterdsuiker. Karamelliseer de suiker met een brander.
Bak de cantharellen kort op hoog vuur en voeg op het laatst een klontje boter toe.
Schep het vlees uit de saus en laat de saus inkoken tot siroop. Trek de stukken vlees uit elkaar. Warm het op in een beetje saus.
Maak op 8 borden stapeltjes: begin met een rondje bladerdeeg, leg hier partjes gekaramelliseerde grapefruit op, vervolgens wat zuurvlees en top af met cantharellen. Garneer met blaadjes citroentijm.