Crostini met broccolipesto van groenterijst

Crostini met broccolipesto van groenterijst
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de broccolipesto

  1. Doe alle ingredienten – behalve de broccolirijst, peper en zout – in een keukenmachine.
  2. Pureer tot een mooi glad mengsel en pers twee teentjes knoflook uit en fruit aan in de hete olie.
  3. Meng dit door de broccolirijstuks
  4. Breng het op smaak met peper en zout.

Voor de crostini

  1. Verwarm de over voor op 180°C.
  2. Bestrijk de plakken zuurdesembrood met olijfolie
  3. Gril tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  4. Breng ondertussen de ricotta op smaak met peper en zout.

Opmaak tip Beleg de crostini's met broccolipesto. Verdeel hierover de ricotta en besprenkel licht met wat olijfolie.

Ingrediënten

Voor de broccolipesto

  • 400 gr groenterijst broccoli
  • 20 gr basilicumblaadjes
  • 20 gr platte peterselie
  • Sap van 1 limoen
  • 150 gr oude kaas
  • 50 gr hazelnoten
  • 50 gr cashewnoten
  • 200 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • Peper en zout

Voor de crostini

  • 10 dikke plakken Zuurdesem brood
  • Olijfolie
  • 150 gr ricotta
  • Peper en zout
  • Mustard Cress

Publicatie datum: 15 oktober 2017