Bloemkoolhazelnootsoep

Bloemkoolhazelnootsoep
Gang
Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rol met behulp van een deegroller het brood dun uit en steek er mooie rondjes uit met behulp van een steker.
  3. Bak de broodrondjes goudbruin in de oven.
  4. Verwarm de roomboter in een steelpan tot het bruistuks Voeg de bloemkoolrijst toe. Smoor de bloemkool gaar. Rasp een beetje hazelnoot eroverheen. Meng goed en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schaaf met een mandoline de bloemkool in dunne plakjes. Droog ze een aantal uur in een droogoven. Beschik je niet over een droogoven, dan kun je de plakjes bloemkool ook krokant en goudbruin frituren.
  6. Warm de bloemkoolsoep op.
  7. Dresseer met behulp van stekertjes de bloemkoolrijst in diepe borden en leg er de bloemkoolchips en croutons tegenaan. Rasp er nog wat hazelnoot over.
  8. Schenk de bloemkoolsoep in een mooie kan en schenk deze aan tafel langs het gerecht.

Ingrediënten

  • 6 deciliter Dinnerland Bloemkoolsoep art. nr. 833783
  • 8 eetl. bloemkoolrijst
  • 4 eetl. hazelnoten
  • 1 plak trammezinebrood of 4 sneetjes wit casinobrood
  • ¼ bloemkool
  • 1 eetl. roomboter

Publicatie datum: 15 november 2017