Cassavekooltjes met rode biet

Cassavekooltjes met rode biet
Gang
Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil de rode bieten en snijd in partjes van 1 centimeter dik. Hussel in een kom met 1 eetlepel olijfolie en wat versgemalen peper en zout. Rooster 30 minuten in een oven van 200°C.
  2. Snijd de aubergine in blokjes van 2 centimeter. Hussel met de rest van de olijfolie en wat versgemalen peper en zout. Rooster 20 minuten bij de bietjes in de oven.
  3. Snijd de cassave in plakken van circa 5 centimeter. Snijd de plakken in kwarten. Meng de bouillon met de inktvisinkt en stoof de cassave hierin tot deze gaar is in circa 35 minuten. Laat de ‘cassavekooltjes’ goed uitlekken.
  4. Kook de zwarte bonen gaar in de bouillon. Voeg eventueel extra water toe. Laat uitlekken en meng met de zwarte-truffelsauce en blokjes aubergine.
  5. Snijd de bieten in parten en haal ze door de sapcentrifuge. Breng het bietensap aan de kook en laat op matig vuur inkoken tot siroop. Haal de siroop van het vuur en roer de blokjes boter er met een garde door.
  6. Verdeel de zwarte bonen over borden en steek er partjes rode biet in. Leg er wat cassavekooltjes omheen en serveer met de gele-bietenjus.

Ingrediënten

  • 2 rode bieten
  • 3 el olijfolie
  • 1 kleine aubergine
  • 500 g cassave (geschild gewicht)
  • 300 ml visbouillon
  • 16 g inktvisinkt
  • 100 g zwarte bonen, minimaal 8 uur geweekt
  • 50 g zwartetruffelsauce
  • 500 g gele biet
  • 50 g gezouten boter, in blokjes

Publicatie datum: 15 november 2017