Chocolademousse 'Lik de garde'

Chocolademousse 'Lik de garde'
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en zet koud weg.
  2. Week de gelatine in ijskoud water.
  3. Klop het eiwit met suiker met behulp van de handmixer volledig stijf.
  4. Smelt de chocolade met de roomboter au bain-marie boven een pan met heet water.
  5. Verwarm een scheutje koffielikeur in een steelpannetje en los er de uitgeknepen gelatine in op.
  6. Roer voorzichtig de likeur met de gelatine door de gesmolten chocolade.
  7. Spatel er zeer voorzichtig het eiwit door en spatel er tenslotte de slagroom door.
  8. Schep in een lage schaal en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkastuks
  9. Trek voor iedere gast met een garde een flinke dot chocolademousse uit de schaal en presenteer op een bord. Let op: laat de garde wel liggen, men mag namelijk zelf de chocolademousse van de garde likken.
  10. Garneer de chocolademousse naar eigen inzicht en met ingredienten die passen bij jouw herinnering aan de chocolademousse uit je jeugd. Bijvoorbeeld met stukjes koek, nootjes, verse of gedroogde vruchten enzovoorts.

Ingrediënten

  • 135 gram pure chocolade
  • 20 gram roomboter
  • scheutje koffielikeur
  • 335 gram slagroom
  • 1 blaadje gelatine
  • 3 stuks eiwit
  • 67 gram suiker

Publicatie datum: 15 november 2017