Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en zet koud weg.
Week de gelatine in ijskoud water.
Klop het eiwit met suiker met behulp van de handmixer volledig stijf.
Smelt de chocolade met de roomboter au bain-marie boven een pan met heet water.
Verwarm een scheutje koffielikeur in een steelpannetje en los er de uitgeknepen gelatine in op.
Roer voorzichtig de likeur met de gelatine door de gesmolten chocolade.
Spatel er zeer voorzichtig het eiwit door en spatel er tenslotte de slagroom door.
Schep in een lage schaal en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkastuks
Trek voor iedere gast met een garde een flinke dot chocolademousse uit de schaal en presenteer op een bord. Let op: laat de garde wel liggen, men mag namelijk zelf de chocolademousse van de garde likken.
Garneer de chocolademousse naar eigen inzicht en met ingredienten die passen bij jouw herinnering aan de chocolademousse uit je jeugd. Bijvoorbeeld met stukjes koek, nootjes, verse of gedroogde vruchten enzovoorts.