Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Vul de vorm curvy met 8 bollen vanilleroomijs. Druk goed aan met een lepel en strijk glad, dek af met plasticfolie en zet in de vriezer.
Ontvorm het vanille-ijs als dit goed stevig is en borstel er heel voorzichtig met behulp van een penseeltje het bronspoeder over. Zet het vanille-ijs direct terug in de vriezer tot gebruik.
Klop de slagroom met suiker mooi stevig en schep in een spuitzak met een glad mondje.
Vul een andere spuitzak met een glad mondje met CaramelZ.
Houd in het midden van het bord ruimte vrij voor de ijsbombe. Spuit hieromheen afwisselend dopjes slagroom en CaramelZ.
Snijd de 2 plakjes brownie in kleine blokjes en dresseer tussen de dopjes.
Steek in ieder dopje slagroom met behulp van een pincet een chocoladebolletje.
Vul één spuitfles met de witte chocolade saus en één spuitfles met de donkere chocoladesaus en spuit heel voorzichtig druppels chocoladesaus op het bord.
Plaats het vanille-ijs op het bord en garneer langs de rand met de koffiecrunch.
Bijpassende dranksuggesties
Bijpassende wijn: Madeira Colheita 1999. Madeira is een wijn met een bijzondere smaak: zoetig, maar ook friszuur, met smaken als caramel en gedroogd fruit. Dat is misschien even wennen. Maar bij dit gerecht met chocolade, roomijs en caramel (!) is het een uitstekende begeleider.
Bijpassend bier: Fuller’s ESB. Ook hier geldt dat de chocoladetonen in het gerecht een mooie combinatie vormen met het bier. De chocoladesmaken komen terug in het bier. De twee versterken elkaar.
Bijpassend alcoholvrij: Cold drip coffee, ijskoud geserveerd. Zoet bij zoet kan ook teveel worden, daarom is deze bijzondere koffiebereiding juist zo mooi. Door de cold drip techniek wordt de koffie totaal niet bitter en is het ijskoud geserveerd de perfecte begeleider van een dessert op basis van chocolade, karamel en koffie-accenten.