Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit de melk met de steranijs en het zout en laat 15 minuten trekken op laag vuur. Zeef de steranijs eruit.
Klop de eierdooiers en de suiker tot een romige, dikke crème. Schenk er al kloppend de hete anijsmelk bij. Doe terug in de pan en verhit al roerend naar 80°C. Laat afkoelen en roer de slagroom erdoor.
Draai tot ijs in de machine en zet in de vriezer tot gebruik.
Verhit voor de frambozencake de room met de boter tot de boter gesmolten is.
Hak de chocolade fijn en doe in een kom. Giet de warme room erover en roer goed door. Verdeel de ganache over siliconenvormpjes van 25 ml (of muffinvormpjes van 25 ml) en zet minimaal 4 uur in de koeling om op te stijven.
Pureer 200 gram van de frambozen. Smelt de boter op laag vuur. Laat niet warmer worden dan 50°C. Sla de eiwitten tot slappe pieken en meng de gesmolten boter, het amandelmeel, de poedersuiker, bloem en frambozen erdoor.
Vul 10 ingevette cakevormpjes van 125 ml (of siliconenmuffinvormen) voor driekwart met het beslag. Haal de witte-chocoladeganache uit de vormpjes en leg in het midden van elk cakeje een pastille ganache. Druk ze naar beneden zodat het beslag erover stroomt. Er moet een centimeter beslag boven de pastille staan.
Bak de cakejes 25 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C. Laat 5 minuten afkoelen en los ze uit de vorm.
Serveer de cakejes met een bol anijs-ijs, nougatine en de rest van de frambozen. Flambeer de ijsbol met voorverwarmde pastis aan tafel.