Fried ice

Fried ice
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine in koud water. Verhit de kokosmelk met de suiker en roer zodat de suiker oplostuks Meng de gelatine erdoor en laat afkoelen naar 40°C. Schep de mangopuree erdoor en draai tot smeuïg ijs in de ijsmachine.
  2. Vorm bollen of schijven van het ijs en wentel ze door de kokosrasp. Vries een uur in, klop het eiwit los en wentel het ijs achtereenvolgens door eiwit en kokosrasp. Herhaal nogmaals voor een derde paneerlaag.
  3. Bewaar de bollen/schijven in de vriezer tot serveren.
  4. Blancheer de muntblaadjes. Laat goed uitlekken en pureer met de gecondenseerde melk tot een zeer fijne puree. Passeer door een fijne zeef.
  5. Zet voor de ananascompote de blokjes ananas met de rest van de compote-ingrediënten op in een pannetje en laat ongeveer een uur sudderen.
  6. Verwijder de sereh en citroenblaadjes.
  7. Schep wat ananascompote in een glas. Frituur een ijsbol/-schijf goudbruin vlak voor het serveren. Zet op de compote en lepel er wat muntsaus bij. Garneer met kokoskrullen en blaadjes Atsina Cress. Overgiet het gefrituurde ijs met de rum en flambeer tijdens het uitserveren.

Ingrediënten

Voor het mango-kokosijs (ca. 1 liter)

  • 2 blaadjes gelatine
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 g suiker
  • 500 g mangopuree (Boiron, diepvries)
  • 100 g kokosrasp
  • 100 g eiwit

Voor de muntsaus

  • 50 g (citroen)
  • muntblaadjes
  • 100 ml gecondenseerde melk

Voor de ananascompote

  • 1 verse ananas, in blokjes
  • 200 ml witte wijn
  • 150 ml gembersiroop
  • 50 gram suiker
  • 1 kruidnagel
  • 4 cm gemberwortel, geraspt
  • 4 limoenblaadje
  • 1 sereh, gekneusd, in stukjes

Voor de topping

  • 100 g verse kokosnoot, in krullen geschaafd
  • Atsina Cress
  • 100 ml rum

Publicatie datum: 15 november 2017