Geitenkaas in as met radicchio

Geitenkaas in as met radicchio
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Week de belugalinzen een uur in ruim water. Giet af en breng aan de kook in de groentebouillon. Voeg de boter toe en kook de linzen in circa 25 minuten gaar. Giet af en schep de radicchio door de warme linzen.
  2. Druk de snijkanten van de geitenkaasjes in het zwarte maanzaad, zodat de bovenkanten mooi grijs-zwart worden.
  3. Maak een dressing van de zwarte knoflook, wittewijnazijn, sojasaus en druivenpitolie.
  4. Lepel een spetterpalet van peterselieroom op het bord. Leg hier de raccchio op, schep er wat van de olijvenaarde in, druppel er een beetje zwarte-knoflookdressing over en plaats er een geitenkaasje bovenop.

Voor de peterselieroom

  1. Verhit de peterselie 5 minuten in de room op laag vuur.
  2. Pureer het mengsel
  3. Giet door een fijne zeef en laat goed uitlekken.

Voor de olijvenaarde

  1. Droog de olijven drie uur in een oven op 100°C
  2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan
  3. Maal de olijven met de amandelen fijn tot ‘aarde’ in de blender

Ingrediënten

  • 100 g belugalinzen
  • 250 g groentebouillon
  • 1 el boter
  • 1/4 krop radicchio, in repen
  • 1 rolletje la bûchette cendrée, in 4 stukjes
  • 1-2 el zwart maanzaad
  • 2 tenen zwarte knoflook
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el donkere sojasaus
  • 50 ml druivenpitolie
  • olijvenaarde (zie extra recept)
  • peterselieolie (zie extra recept)

voor de peterselieroom - voor 100 ml

  • 75 g bladpeterselie
  • 150 ml room
  • snufje zout

Voor de olijvenaarde - voor 250 gram

  • 200 g zwarte olijven zonder pit
  • 50 g ongepelde amandelen

Publicatie datum: 15 november 2017