Gekonfijte aardappelronde met gelakte kwartelboutjes

Gekonfijte Opperdoezer Ronde met gelakte kwartelboutjes
Gang
Tussengerecht Amuse Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Warm het ganzenvet op in een steelpan tot 90°C.Voeg wat zout en peper toe.
  2. Snijd de boven- en onderkant van de aardappel en steek er met behulp van een koekjessteker een mooie cilinder uit.
  3. Kook de aardappelcilinders 10 minuten in gezouten water, giet af en laat zeer goed uitlekken. Dep daarna met keukenpapier droog.
  4. Konfijt de aardappelcilinders 15 minuten in het voorverwarmde ganzenvet en test met een mesje of ze gaar zijn.
  5. Bak de kwartelboutjes om en om mooi krokant in een droge anti-kleefpan en voeg de appelstroop toe.
  6. Blijf de kwartelboutjes omdraaien tot ze volledig zijn gelakt met de appelstroop. Houd warm.
  7. Verwarm een droge anti-kleefpan op het vuur en bak er kort op de gesneden kant de gekonfijte aardappeltjes in, zodat deze kanten mooi gudbruin worden.
  8. Serveer de gekonfijte aardappels met het gelakte kwartelboutje.

Tip Naast dat dit een leuke warme amuse of hapje is, kan het met wat salade en compote een perfect warm tussengerecht vormen. *Om tijd te besparen, zijn de aardappels eerst voorgekookt. Voor een diepere smaak, kun je de aardappels ook uitsluitend konfijten. Reken dan ongeveer 30 minuten extra bereidingstijd. Test met een mesje of de aardappels gaar zijn.

Ingrediënten

  • 4 gekonfijte kwartelboutjes art. nr. 5241
  • 4 Opperdoezer Ronde aardappeltjes (groot)
  • 4 eetl. ganzenvet
  • 2 theel. appelstroop

Publicatie datum: 15 november 2017