Gerookte kwarteleitjes

Gerookte kwarteleitjes
Gang
Amuse Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng in een kookpan water aan de kook en voeg er de 8 kwarteleitjes aan toe zodra het water kookt.
  2. Kook de eitjes exact 3 minuten en laat direct schrikken in ijswater.
  3. Pel de eitjes voorzichtig onder water en dep goed droog.
  4. Voeg de olijfolie toe aan de kwarteleitjes en beweeg ze zodat er een laagje van de olie om de eitjes komt te zitten.
  5. Strooi 1 eetlepel rookmot over de bodem van de rookpan. Leg er het rooster op en leg daar voorzichtig de gerookte kwarteleitjes op.
  6. Schuif de deksel bijna helemaal dicht en plaats de rookpan op het fornuis.
  7. Steek het vuur zachtjes aan en laat branden tot je de eerste rook ziet verschijnen.
  8. Zet het vuur uit, schuif de deksel dicht en laat de eitjes op deze manier 5-10 staan, afhankelijk van de sterkte van de rooksmaak die je wilt.
  9. Serveer de gerookte eitjes met de Aioli en prikkertjes.

Tip Je kunt de kwarteleitjes roken in een speciaal rookpannetje. Beschik je hier niet over, dan kun je de eitjes in een zeefje boven een oude pan hangen waarin je het rookmot aansteekt. Dek de pan af met behulp van rekfolie zodra het rookmot goed aan het smeulen is. *Zachtgekookte kwarteleitjes kunnen lastig zijn om te pellen, Het beste gaat het als je het onder water doet. Kook altijd een paar extra kwarteleitjes voor het geval er eentje kapotgaat tijdens het pellen.

Ingrediënten

  • 8 kwarteleitjes
  • 4 theel. Bresc Aioli
  • druppel olijfolie
  • 1 eetl. rookmot
  • Rookpan

Publicatie datum: 15 november 2017