Gevulde flespompoen met gorgonzola

Gevulde flespompoen met gorgonzola
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de pompoen over de lengte doormidden en lepel de zaden eruit. Bestrijk de helften met wat olijfolie en gaar 45 minuten in een afgesloten kamado van 180°C.
  2. Bak de paddenstoelen met de noten in 2 eetlepels olie en voeg de knoflook, gember, sojasaus en tijm toe. Roerbak de spinazie in de rest van de olie tot deze is geslonken. Schep de peper en 150 gram van de gorgonzola erdoor.
  3. Lepel wat vruchtvlees uit de pompoenhelften zodat een wat diepere holte ontstaat die je kunt vullen. Vul beide helften met de helft van de spinazie en laat wat ruimte vrij. Schep hierin het paddenstoelmengsel. Zet beide helften op elkaar en bind vast met keukentouw. Rooster nog 20 - 25 minuten in de kamado.
  4. Sla de slagroom lobbig en roer de rest van de gorgonzola zacht. Meng beide met de peterselie en breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de gevulde pompoen in plakken en serveer de romige gorgonzolasaus er apart bij.

Ingrediënten

  • 1 flinke flespompoen, circa 1250 – 1500 g
  • 5 el olijfolie
  • 500 g gemengde paddenstoelen, in stukjes
  • 75 g hazelnoten, grofgehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 1 el donkere sojasaus
  • enkele takjes tijm, blaadjes gerist
  • 200 g (wilde) spinazie
  • 1 rode peper, in reepjes
  • 250 g gorgonzola
  • 100 g slagroom
  • 1 el bladpeterselie, fijngehakt
  • Extra: keukentouw

Publicatie datum: 15 november 2017