Gevulde kalkoenfilet

Gevulde kalkoenfilet
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Prik met een smal mes de kalkoenfilet in vanaf het dikke gedeelte en snijd in de filet een opening zodat er een holte ontstaat en de filetvorm behouden blijft.
  2. Kruid de binnen en buitenkant met zout en versgemalen peper.
  3. Vul de holte met de gevogeltefarce (kant en klaar).
  4. Voeg eventueel zelf wat noten of zuidvruchten toe.
  5. Omwikkel de kalkoenfilet overlappend met het ontbijtspek en zet goed vast met het opbind touw.
  6. Braad de kalkoenfilet rondom aan in hete boter.
  7. Gaar de filet in een voorverwarmde oven van 120° Celsius (of onder een deksel) tot een kerntemperatuur van 75 graden.
  8. Laat het vlees op een lauwwarme plaats enkele minuten rusten.
  9. Snijd de kalkoenfilet met een scherp mes in plakken en verdeel over vier borden. Serveer met kleurrijke groenten en/of paddenstoelen.

Opmaak tip Leg de kalkoenfilet gesneden op een kleurrijk groenten garnituur.

Ingrediënten

  • 1 kalkoen filet, ca. 800 gram
  • 250 gram gevogeltefarce zuidvruchten (k&k)
  • 100 gram dun gesneden ontbijtspek
  • 50 gram boter
  • Opbindtouw

Publicatie datum: 15 november 2017