Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Prik met een smal mes de kalkoenfilet in vanaf het dikke gedeelte en snijd in de filet een opening zodat er een holte ontstaat en de filetvorm behouden blijft.
Kruid de binnen en buitenkant met zout en versgemalen peper.
Vul de holte met de gevogeltefarce (kant en klaar).
Voeg eventueel zelf wat noten of zuidvruchten toe.
Omwikkel de kalkoenfilet overlappend met het ontbijtspek en zet goed vast met het opbind touw.
Braad de kalkoenfilet rondom aan in hete boter.
Gaar de filet in een voorverwarmde oven van 120° Celsius (of onder een deksel) tot een kerntemperatuur van 75 graden.
Laat het vlees op een lauwwarme plaats enkele minuten rusten.
Snijd de kalkoenfilet met een scherp mes in plakken en verdeel over vier borden. Serveer met kleurrijke groenten en/of paddenstoelen.
Opmaak tip Leg de kalkoenfilet gesneden op een kleurrijk groenten garnituur.