Hartige macarons

Hartige macarons
Gang
Amuse Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd met een mesje voorzichtig door de vulling van de macarons, zodat je twee helften krijgt en krab er de vulling uit. Leg de halve macarons met de platte kant naar boven op een snijplank.
  2. Snijd de bieslook zeer fijn en roer door de ricotta. Breng op smaak met zout en peper en schep in een spuitzakje.
  3. Snijd de gerookte zalm in de lengte door en rol er fijne rolletjes van.
  4. Snijd de serranoham eveneens in de lengte doormidden en rol strak op.
  5. Spuit op 8 halve macarons de ricotta.
  6. Beleg 4 macarons met de rolletjes gerookte zalm en 4 macarons met de rolletjes serranoham.
  7. Garneer de gerookte zalm met de tobikokaviaar en rasp er erventueel wat limoenschil over.
  8. Garneer de serranoham met de vijgenchutney.
  9. Leg de onbelegde macarons met de platte kant op de vulling en presenteer op een schaal of plank.

Bijpassende dranksuggesties

  1. Bijpassende wijn: Bouvet Demi-Sec. De Bouvet demi-sec is gemaakt van vooral chenin blanc druiven. De smaak is licht zoet met wit fruit, cake en een frisse afdronk. Dezelfde zoet-zuur balans vinden we in deze amuses met zoete macarons en frisse ricotta.
  2. Bijpassend bier: Karmeliet Tripel. Karmeliet Tripel heeft niet alleen een heerlijke smaak maar ook een heerlijke geur. Als je ruikt aan Karmeliet Tripel dan denk je direct aan een rozentuin. De geur is aantrekkelijk door vanille en bruine suiker. Daarnaast heeft het bier veel fruitigheid van perzik en banaan. Heel licht op de achtergrond herken je wellicht iets van citrus. Dus past bij Karmeliet Tripel bij deze zoete/frisse gerechten.
  3. Bijpassend alcoholvrij: Alcoholvrije mousserende witte wijn. De feestelijke macarons vragen om een glaasje bubbels. Gelukkig zijn er genoeg alcoholvrije alternatieven te vinden in de Sligro-vestiging.

Ingrediënten

  • 8 stuks vanillemacarons
  • 100 gram ricotta
  • 8 takjes bieslook
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 4 mespuntjes tobiko black
  • 4 plakjes serranoham
  • 4 theel. vijgenchutney

Publicatie datum: 15 november 2017