Knapzakje van gerookte wagyu

Een knapzakje van gerookte Wagyu – de ultieme smaakbeleving in een perfecte hap

Gang
Amuse Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd/hak deze in zo fijn mogelijke stukjes.
  2. Verwarm in een anti-kleefpan de roomboter tot deze begint te bruisen en smoor er het sjalotje in aan.
  3. Voeg de gesneden paddenstoelen toe en zet het vuur wat hoger. Laat bakken tot het vocht is verdampt en de paddenstoelen beginnen te kleuren. Kruid met zout en peper.
  4. Snijd 4 takjes bieslook fijn en meng door de paddenstoelen.
  5. Blancheer de 4 andere takjes bieslook gedurende enkele seconden in kokend water en spoel direct koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.
  6. Leg naast elkaar op het aanrecht telkens 2 plakjes gerookte Wagyu half over elkaar. Verdeel de vullig over deze “4” plakjes en vouw voorzichtig dicht.
  7. Bind het geheel bij elkaar met behulp van het geblancheerde takje bieslook.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 plakjes gerookte Wagyu
  • 8 takjes bieslook
  • 1 theel. roomboter
  • ½ gesnipperde sjalot
  • 100 gram gemengde paddenstoelen

Publicatie datum: 15 november 2017