Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de schorseneren en snijd in stukjes van 8 centimeter. Leg ze meteen in water met citroensap om verkleuren te voorkomen.
Gaar de stukjes schorseneer met de peer circa 15 minuten in de groentebouillon tot de schorseneren zacht zijn. Laat uitlekken en dep goed droog.
Leg de schorseneren en stukjes peer op het rooster van een rookoven. Rook 2 tot 3 uur koud met de elzenhoutsnippers.
Pureer de stukken gerookte peer met de noilly prat en visfond. Breng aan de kook met de room en laat tot de helft inkoken. Hak de dragon fijn en roer erdoor.
Warm de stammetjes gerookte schorseneren op in de saus.
Bestrooi de stukjes grietfilet 30 minuten voor het grillen met zout en bewaar in de koeling (zo wordt het visvlees iets steviger).
Bestrijk de vis met olie en bak ze op een hete grill.
Serveer de grietfilet op een paar stukjes gerookte schorseneer. Maal er roze peper over. Garneer met enkele dragonblaadjes.